Uniform

Het uniform is een zeer belangrijk binnen de scouts. Daarom besteden wij hier graag extra aandacht aan. Dankzij ons uniform zijn we overal te herkennen en kunnen we ons vuil maken tijdens de spelletjes zonder dat mama er over klaagt. Het is dus zeer makkelijk uit te wassen na een wilde vergadering. Een uniform aankopen is niet super goedkoop (lenen kan ook altijd, hier later meer info over) maar je kan er wel zeer lang mee doen. Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft over onze regels in verband met het uniform en hoe u kind het moet dragen.

Aankoop

Waar en hoe koop ik een uniform voor mijn dochter?

Alle onderdelen van het uniform zijn te koop op de site of in de winkels van de Hopper. Dit is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen waarin u alles terug vindt voor de scouts. Zo vindt u kleding, kentekens, schoenen en sokken, dassen en sjaaltjes en nog vele andere artikkelen.

Zomeruniform

In de lente en zomer dragen we allemaal ons zomeruniform. Het is warm genoeg buiten dus we kunnen perfect het volledige uniform dragen. Wat houdt dat zomeruniform nu eigenlijk in?

Het uniform van de takken, kabouters tot gidsen en jins houdt in:

  • Das
  • Hemd
  • T-shirt van de gidsen
  • Gidsenrok

Voor de kapoenen is een das en een T-shirt voldoende.

Winteruniform

Aangezien het in de winter niet zo heel warm is, is het belangrijk dat we ons goed aankleden. Daarom heeft u kind de optie om een winter uniform te dragen. Wat houdt dit in?

  • Een warme broek
  • Een warme trui (of twee)
  • Een lekker warme winterjas
  • Dikke sokken zijn ook zeker aangeraden

Paskoffer

Niet elke gids heeft de kans om een volledig nieuw uniform aan te kopen. Toch willen wij dat iedereen het gevoel heeft dat ze er bij hoort dus daarom lenen wij ook kledingstukken uit. Op het lokaal staat onze paskoffer, hierin zitten verschillende hemden en rokken die voor andere gidsen te klein waren. Als je een oud hemd of rok hebt, mag je dat ook altijd doneren aan onze paskoffer zodat een andere gids er nog plezier aan kan hebben. Heeft u nog vragen over de paskoffer of zou u hier graag gebruik van maken? Dan kan u contact met ons opnemen via mail of na/voor de vergadering even langskomen.

Kentekens

Oei, mijn dochter krijgt verschillende kentekens mee maar ik weet niet waar ik ze moet hangen! Geen zorgen, op de website van Scouts & Gidsen Vlaanderen staat duidelijk uitgelegd waar alles moet bevestigd worden. Heeft u toch nog vragen over de kentekens, neem dan zeker contact met ons op.

Scroll to Top