Kamp

Op kamp gaan is het leukste moment van ons jaar! Het is dus belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de regeling en afspraken, zeker in deze uitzonderlijke tijden. Hieronder geven wij u nog eens alle afspraken mee en kan u uw dochter inschrijven. Wij kijken er alvast naar uit!

Inschrijving

Om uw dochter in te schrijven vragen wij u ons inschrijvingsformulier in te vullen. Net als onze andere evenementen gaan we werken met Google Forms. Het enige dat u moet doen is de velden invullen en dan ontvangt u van ons een bevestigingsmail met verdere informatie om de inschrijving af te ronden. Vergeet niet op verzenden te drukken nadat u het formulier heeft ingevuld! 🙂

Maatregelen kamp corona

Wij zijn heel blij dat de kampen dit jaar mogen doorgaan. Deze zomer wordt het een ander kamp dan gewoonlijk. Dit betekent niet dat het een minder leuk kamp wordt, maar we zullen ons toch aan enkele maatregelen moeten houden.

Hier zetten we ze even voor jullie op een rijtje:

Inschrijvingen:

Dit jaar kunnen we geen papieren inschrijvingen doen. Daarom komt er een online inschrijvingstool via de site, waar je je dochter(s) vlot kan inschrijven. De link hiervan vinden jullie binnenkort in je mailbox!

Preventief

Natuurlijk doen we ook zoveel mogelijk om elke verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor het vertrek:

Leden en leiding mogen enkel mee op kamp als ze 5 dagen op voorhand geen ziekteverschijnselen (koorts, hoesten…) hebben vertoond. We verwachten dat iedereen hierin zijn gezond verstand gebruikt en dus echt eerlijk is! Is er iemand in het gezin ziek geweest, gebruik dan opnieuw je gezond verstand en denk goed na voor je je kind mee op kamp stuurt! Een dokter kan eventueel uitsluitsel geven. 

Ga niet de dagen voor het kamp nog op uitgebreid familiebezoek en stuur je kind na het kamp ook niet meteen naar het speelplein. Zo wordt het risico op het eventueel doorgeven van het virus veel kleiner.

Temperatuur:

Bij jonggidsen, gidsen, jin en leiding wordt de temperatuur de ochtend van vertrek genomen en genoteerd. Bij koorts zal die persoon niet mee op kamp kunnen vertrekken.

Bij kapoenen en kabouters wordt de temperatuur genomen wanneer zij afgezet worden door de ouders. Bij koorts zullen de ouders hun dochter terug mee naar huis moeten nemen. Wij raden u aan om thuis voor vertrek ook al eens de temperatuur van uw dochter(s) te meten.

Om eventuele zieken vroegtijdig op te kunnen sporen, nemen wij tweemaal per dag de temperatuur van alle aanwezigen op het kampterrein. Dit wordt genoteerd en goed opgevolgd. Elke tak heeft zijn eigen thermometer en die thermometer wordt tussen 2 personen telkens ontsmet.

Bezoekdag:

Helaas zal de bezoekdag dit jaar niet door mogen gaan. Ouders mogen ook niet op het terrein komen. De kapoenen en kabouters zullen op een daarvoor voorzien punt afgezet worden door hun ouders en door de leiding begeleid worden naar het kampterrein. Ouders van jonggidsen, gidsen en jin zullen dus ook niet op bezoek kunnen komen. Een uitwisseling van was is dus ook niet mogelijk. Ouders die zowel dochters hebben bij een jogi’s of giji’s als bij de kapoenen en kabouters zullen hun oudste dochters niet kunnen zien bij het afzetten van de jongsten. Dit omdat we het eerlijk willen houden voor de andere leden. 

Mondmaskers:

Voor jonggidsen, gidsen en jin:

Als we het kampterrein verlaten, moeten alle leden ouder dan 12 jaar een mondmasker opzetten. Hiervoor vragen we dat elke jonggids (ook de jonggidsen jonger dan 12), gids, jin en leidster minstens 2 stoffen OF minstens 7 wegwerpbare mondmaskers meeneemt. 

Bij het afzetten van de bagage op 2 juli moeten alle ouders, leden en leiding ook een mondmasker dragen. Vanaf dat moment vormen we nog geen “bubbel”, want iedereen moet dan nog even terug naar huis. Er wordt ook gevraagd om hierbij zoveel mogelijk afstand te houden van elkaar. 

Voor kapoenen en kabouters:

De kapoenen en kabouters zelf moeten geen mondmaskers meenemen. Van de ouders wordt wel verwacht dat zij een mondmasker opzetten bij het brengen of halen van hun dochters. De leiding zal er dan ook Ă©Ă©n opzetten. Hierdoor beperken we het eventuele risico op besmetting tussen leiding en ouders, of tussen ouders onderling. Van de ouders wordt ook gevraagd dat zij steeds 1,5m afstand houden van andere ouders en indien mogelijk ook van de leiding. Dit geldt ook voor het ophalen van je dochter(s) na het kamp!

Wat bij ziekte op kamp?

Indien iemand tijdens het kamp plots ziek blijkt te zijn, zal deze persoon in een soort quarantaine worden geplaatst. Hiervoor wordt een apart tentje voorzien. De ouders worden onmiddellijk gecontacteerd om hun kind dan zo snel mogelijk te komen halen. De zieke persoon zal voorzien worden van een mondmasker, net zoals 1 leidster die zal instaan voor de verzorging. 

Hygiënemaatregelen

Een scoutskamp verloopt natuurlijk altijd wat minder proper dan een normaal weekje thuis. Dit jaar gaan we echter heel erg ons best doen om hier toch zoveel mogelijk rekening mee te houden:

  • Er worden aparte wasplaatsen voorzien voor de leden per tak (waar ze zich kunnen opfrissen, tanden poetsen e.d.)
  • Er wordt veel meer aandacht besteed aan handhygiĂ«ne: leden moeten verplicht hun handen wassen voor en na het eten, na toiletbezoek, voor ze het kampterrein verlaten, bij aankomt op het kampterrein, op vaste “wasmomenten” doorheen de dag…
  • Er wordt alcoholgel voorzien
  • Oppervlakten worden regelmatig gereinigd (HUDO, tafels…)

Wil je alles nog eens duidelijk lezen? Op deze site vindt je alle info nog eens duidelijk opgesteld door Scouts & Gidsen Vlaanderen 

Hopelijk zijn jullie nu een beetje gerustgesteld en is het allemaal wat duidelijker. Moesten er nog vragen of bedenkingen zijn, aarzel dan niet ons te contacteren.

Algemene info

De algemene info over het kamp vindt u terug in ons kampastridje. Hierin vindt u onder andere de kostprijs, data, wat neem ik mee etc.

Scroll to Top